Bij dit bedrijf kan je in 2017 een vliegende auto bestellen:

Het Slovaakse bedrijf AeroMobil werkt momenteel al aan z’n vierde prototype van een vliegende auto. Eentje waar ze veel vertrouwen in hebben, want vanaf volgend jaar zou je zo’n vliegende auto bij hen kunnen bestellen. Kunnen we binnenkort files vermijden?

De wereld rondvliegen zou er nog niet mee lukken, maar vluchten binnen continenten wel. Het bedrijf mikt momenteel op vluchten binnen Europa en Afrika. Het bereik van zo’n vliegende auto zou ongeveer hetzelfde zijn als die van een normale, volgetankte auto. De besturing heeft dan weer veel weg van dat van een traditioneel vliegtuigje. Al zouden autobestuurders snel gewend geraken aan de nieuwe functionaliteiten.

Opstijgen in je achtertuin - als die lang genoeg is

De auto is ontworpen om op te stijgen vanaf lange grasstukken. Opstijgen kan op deze manier van op heel wat plaatsen, niet enkel vanaf je lokale vliegveld. Volgens onderzoek van het bedrijf zouden er genoeg private grasvelden bestaan die zich daartoe lenen.

Hoge kostprijs

Goedkoop is zo’n auto niet. Een precieze prijs kan het bedrijf nog niet bekend maken, maar volgens CTO Doug MacAndrew mag je op een stevig bedrag rekenen. “Natuurlijk kan zo’n auto niet goedkoop zijn, we werken met technologieën die nu nog een heel pak geld kosten omdat ze zo nieuw zijn.”, vertelt hij daarover, “Maar op lange termijn kan de auto wél betaalbaar worden omdat diezelfde technologieën meer ingeburgerd geraken. Hoe meer mensen het gebruiken, hoe lager de prijs.”

Zo’n complex product zit natuurlijk niet in een-twee-drie in elkaar. Er zijn dan ook nog enkele technische problemen die het team moet zien te overwinnen. De combinatie van vliegtuig en auto in één besturingssysteem staat bijvoorbeeld nog niet helemaal op punt. Is 2017 dan wel realistisch om aan preorders te doen? Volgens MacAndrew wel. “We zouden daar niet over denken, tenzij we ervan overtuigd zijn dat wij en de consumenten hier klaar voor zijn. En volgens mij zijn we dat volgend jaar. Dus ja, 2017 is nog altijd het plan.”

In dit filmpje zie je hoe het vorige prototype, de AeroMobile 3.0 werkt. Hoe het huidige prototype eruit ziet, is nog geheim.

Bron foto: AeroMobil
Source: Bloovi.be

Key Estate transaction - Madou Center

Madou Center, former building of Wereldhave and currently the headquarters of DKV/Ergo, is located along the inner circle of Brussels, in the district Kunst/Wet which represents the most important…

Read more