De Londense vastgoedgekte in 1 alleszeggende grafiek

Londen heeft het hoogste aantal miljardairs ter wereld: 72. Dat zijn er dubbel zo veel als in de Verenigde Arabische Emiraten. Moskou komt op de tweede plaats met 48 miljardairs en New York is derde met 43 miljardairs. De Verenigde Arabische Emiraten hebben er 37.

In Londen wonen 4.363 mensen die meer dan 30 miljoen dollar bezitten. Daarmee huisvest de Britse hoofdstad het hoogste aantal superrijken of HNWI’s (High Net Worth Individuals) ter wereld.

Londen voert dan niet toevallig ook de lijst van 40 steden aan waar superrijken liefst hun tijd doorbrengen. Dat heeft dan uiteraard gevolgen voor de vastgoedprijzen in de Britse hoofdstad.

Als investering, niet als woonplaats
In 2013 was de collectieve waarde van het vastgoed in Londens 10 sjiekste buurten 552 miljard Britse pond. Dat is exact de waarde van al het vastgoed in Wales, Schotland en Noord-Ierland gecombineerd. De helft van de huizen die in 2013 in Londen zijn verkocht, werden als investering en niet als woonplaats aangekocht.

Op onderstaande grafiek van Bloomberg ziet u het verschil in evolutie van de vastgoedprijzen tussen Londen (zwarte lijn), het VK (lichtblauw) en de eurozone (groen), met 2008 als vertrekpunt. Veel commentaar is daar niet bij nodig..

Source: Expresslive.nl

Tetris - Start commercialization

A fully modular and flexible building system so customers can grow along with their premises and vice versa. Companies’ office space requirements now vary much more than before. The design of…

Read more