Hoe chocolade een betere werker van je kan maken

Net aan het dromen over je volgende stukje chocolade? Dan kun je er nu zonder schuldgevoel van genieten. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat een wekelijkse dosis je geheugen, concentratie en hersenkracht kan verbeteren.

Onderzoekers aan de universiteit van Zuid-Astralië hebben ontdekt dat wie minstens een keer per week chocolade (maakt niet uit welke soort) eet, beter presteert op een reeks hersen- en concentratietests dan wie dat niet doet. Gedurende 30 jaar volgden de wetenschappers 1.000 mensen en hielden ze heel wat verschillende gezondheidsaspecten in de gaten. Dus ook het effect van chocolade op het geheugen, concentratie, logisch denken en het verwerken van informatie.

Wonderflavanolen
Dit allemaal dankzij het bestanddeel flavanolen. Die zijn talrijk aanwezig in donkere chocolade, maar zitten in minder mate in melk- of witte chocolade. Professor Georgie Crichton legt uit waarom de lekkernij goed voor je brein is: "Flavanolen zijn een type antioxidant, een bestanddeel dat schade aan de cellen kan voorkomen of uitstellen. Je vindt het bestanddeel ook in citrusvruchten, thee en wijn. Deze stoffen beperken het risico op dementie, dat heeft eerder onderzoek al aangetoond. Daarnaast kunnen ze een slanke lijn bevorderen en verkleinen ze de kans op aandoeningen als hartziekten en kanker. Ook weten we al lang dat flavanolen goed zijn voor de cardiovasculaire gezondheid. "

In het verleden onderzochten wetenschappers al het onmiddellijke effect meteen na het verorberen van een reep chocolade. Maar deze nieuwe studie kijkt naar de effecten op lange termijn, wanneer chocolade eten een gewoonte is. Volgens Crichton is het wel belangrijk dat je gezond eet en leeft als je de vruchten wil plukken van een jouw chocoladegewoonte.

Source: HLN.be

200-Meter Tower in Sydney

“This project looks at the ‘high rise’ in an entirely new way, from both the inside out and outside in,” said Kim Herforth Nielsen, founding partner and creative director of 3XN.  “Its dynamic, sh…

Read more