Zo voorkom je een kabelwirwar: 6 tips

Niks zo lelijk als rondslingerende kabels op je bureau. Gelukkig bestaan er heel wat handige hulpjes om orde te brengen in de kabelchaos.

Zin in een cursus kabelmanagement?

1. In de prullenmand

Veel te veel kabels op je werkplek? Eéntje voor de router of switch, een oplader voor je smartphone, nog een laadkabel voor je notebook en tablet? De CableBin van Bluelounge lijkt een beetje op een prullenmand in houtlook. (Zie foto rechtsboven.) Het is echter een ingenieuze cablemanagement-doos. Je stopt er een verdeelstekker in en kunt alle kabels netjes wegwerken via de verticale opening. Bovenaan kun je je smartphone of tablet leggen.

2. Zwevend hulpje

Dankzij de Signum kabelgoot schep je ook onder je bureau orde. Nadat je de kabelgoot onder het werkblad bevestigd hebt, kun je de kabels netjes leiden naar een stopcontact.

3. Kabelmannetjes

The Mark Brothers is een setje van vijf grappige kabelhoudertjes in de vorm van een rood mannetje. Je hangt ze simpelweg aan je kabels en schrijft op het hoofdje van welk toestel ze zijn. Op die manier weet je altijd welke kabel je in de stekker moet pluggen.

4. Kringelkrangel

De Metal Cordies houden al je laadkabels netjes op zijn plek zodat je ze niet moet zoeken als je smartphone, laptop, tablet of digitale camera extra energie nodig heeft.

5. Slim doosje

Het lijkt zo simpel, maar het verschil met of zonder een CableBox is erg groot. Via de subtiele openingen aan de zijkanten breng je de kabels naar binnen. Het teveel aan kabels laat je simpelweg in de CableBox zitten. Je krijgt er 10 kabelstraps bij om alles netjes in te korten.

6. DIY met LEGO

Het kan ook héél eenvoudig. Kleef één plat LEGO-latje van minimaal 8x2 op je bureau. Plaats er vervolgens een LEGO-figuurtje op. Hij of zij kan één of twee dunne kabeltjes vasthouden.

 

Source: Hebbes.be

Foto’s: Bluelounge / IKEA / Peleg Design / Quirky / Modernisticdesign

ING België leent 100 miljoen euro aan innovatieve kmo's

De Europese Unie en de EIB stellen in het kader van het Junckerfonds 21 miljard euro ter beschikking. Dat geld dient als garantie en moet investeringen ter waarde van alles samen 315 miljard euro …

Read more